Kale & Kokkie en de totale ineenstorting van Ajax

Ajax speelt gelijk tegen Emmen, waardoor Feyenoord met drie punten los boven aanstaat in de Eredivisie. PSV staat op gelijke hoogte en ook AZ staat nog maar een puntje achter. Het is een situatie die niet vaak voorkomt bij Ajax. Kale en Kokkie vonden de wedstrijd tegen Emmen een ‘vernedering’ en bergrijpen niet waarom Alfred Schreuder nog de trainer van Ajax is. Kale denkt ook dat de spelers totaal klaar zijn met de Ajax-trainer. De enige spelers die een beetje klasse waren tegen Emmen zijn op een hand te tellen: Berghuis en Tadic. Maar volgens de mannen is het ook de tijd dat algemeen directeur Edwin van der Sar van zich laat horen.

Lees hier de samenvatting van Emmen – Ajax
De vervroegde WK-stop komt op een goed moment voor Ajax, dat voor een derde keer op rij niet wist te winnen. Na een nederlaag tegen PSV en een gelijkspel tegen Vitesse, werd het nu 3-3 tegen FC Emmen. Na een rake vrije trap van Jeroen Veldmate moest Ajax al na zes minuten de achtervolging inzetten. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, omdat Kenneth Taylor twee minuten later de 1-1 maakte. Ajax leek vervolgens beter in de wedstrijd te komen, maar het was Emmen dat een levensgrote kans kreeg. Miguel Araujo stond helemaal vrij bij een vrije trap en schoot van dichtbij op de paal. Daarna nam Ajax meer en meer het heft in handen. Weer was Taylor de doelpuntenmaker. Hij kopte raak uit een voorzet van Dusan Tadic. Steven Bergwijn haalde enkele minuten later verwoestend uit vanaf randje zestien: 1-3. Met die ogenschijnlijk comfortabele tussenstand kwam Ajax vlak voor rust nog goed weg. Na een fout van Calvin Bassey stond de pijlsnelle Richairo Zivkovic alleen tegenover Pasveer, maar de oud-Ajacied schoot vervolgens recht op de doelman af. Ajax leek dus een comfortabele voorsprong te hebben, maar dat was schijn. Na zestig minuten maakte uitgerekend voormalig Ajacied Richairo Zivkovic het weer spannend: 2-3. Even later kreeg Bergwijn een mogelijkheid om Ajax wat lucht geven. Keeper Mickey van der Hart, ook een oud-Ajacied, keerde zijn schot.Kudus schoot even later nog op de lat. Daarna was het Emmen dat de klok sloeg. Mark Diemers schoot de bal nog voorlangs, maar Mohamed Bouchouari zorgde vlak voor tijd alsnog voor de 3-3. Ajax probeerde het tij daarna nog te keren, maar dat lukte niet.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey (Blind/46), Wijndal (Lucca/86); Álvarez, Taylor (Klaassen/58), Berghuis (Grillitsch/82); Tadic, Brobbey (Kudus/46), Bergwijn