Kale & Kokkie en de puinhoop bij Ajax



Kale & Kokkie en de puinhoop bij Ajax

Kale & Kokkie en de puinhoop bij Ajax

Kale en Kokkie zijn er helemaal klaar mee. Het is volgens het vaste analisten duo van AT5 een ‘puinhoop’ bij Ajax. Ajax verliest van PSV en ‘dat kan best soms gebeuren, maar niet op deze manier’, aldus Kale. De mannen zijn er dan ook over eens: Schreuder moet weg bij Ajax. Het liefst zo snel mogelijk, maar na de winterstop kan ook. “Het is een mismatch eerste klas”, zegt Kokkie. Maar niet alleen Schreuder is verantwoordelijk voor de ‘puinhoop’ bij Ajax. Volgens Kale zijn alle spelers van Ajax ver onder hun niveau aan het voetballen. Kokkie stoorde zich aan Blind, die verassend op de bank begon en daar bleef zitten de hele bank. “Hoe die jongen daar met handen in ze zakken een warming up staat te doen, dat kan niet”, vertelt Kokkie. Ajax is derde geworden in de Champions Leauge poule en dat betekent dat ze doorgaan in de Europa Leauge. Kale en Kokkie zien met eigen ogen dat Ajax het opnneem tegen Union Berlin, tot voor kort de koploper in de Bundesliga. “Mooi voor de supporters, kunnen ze met de auto naar Berlijn”, aldus Kokkie.

Lees hier de samenvatting van de wedstrijd Ajax – PSV
Net als in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal verloor Ajax vanmiddag in eigen huis van PSV. Het chagrijn van het publiek was in het stadion goed te horen en een deel van de fans lijkt zelfs klaar te zijn met trainer Alfred Schreuder. De keuzeheer heeft begrip voor de kritiek, vertelt hij na afloop van de wedstrijd.Voor de tweede keer dit seizoen is Ajax onderuitgegaan tegen PSV. De Eindhovenaren waren met 2-1 te sterk. In de competitie was het voor het eerst sinds 2015 dat PSV won in Amsterdam. Met het verlies raakt Ajax, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft, voorlopig ook de koppositie in de eredivisie kwijt aan de Brabanders. Eerder dit seizoen was PSV ook al te sterk in de Arena. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ging toen met 3-5 verloren. De nederlaag van vandaag diende zich al vroeg in de wedstrijd aan. PSV begon sterker aan de wedstrijd en de eerste echte mogelijkheid van de Eindhovenaren ging er direct in. Uit een lage voorzet van Cody Gakpo dook Luuk de Jong voor Calvin Bassey en tikte de spits binnen: 0-1. Ajax probeerde daarna snel weer op gelijke hoogte te komen. Het werd gevaarlijk via Brian Brobbey en Berghuis, maar beide pogingen werden gekeerd door Walter Benítez. Kudus kreeg op slag van rust dé kans op de gelijkmaker. De Ghanees schoot op de paal. De hoop op de 1-1 vervloog toen de Mexicaan Erick Gutierrez er 2-0 van maakte. Even later kwam Ajax goed weg. Een vrije trap van de ingevallen Anwar El Ghazi (ex-Ajax) eindigde op de lat boven Remko Pasveer. Lorenzo Lucca zorgde vlak voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Ajax niet: 1-2.
Door de nederlaag neemt PSV de koppositie over van Ajax, dat nog wel een inhaalduel tegen Vitesse tegoed heeft.
Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch (Taylor/66); Álvarez, Berghuis, Kudus (Klaassen/81); Bergwijn, Brobbey, Tadic (Lucca/81)
#ajax #psv #schreuder #kale #kokkie #kalekokkie


AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.