Kale & Kokkie vragen zich af: wie is de baas bij Ajax?



Kale & Kokkie vragen zich af: wie is de baas bij Ajax?

Kale & Kokkie vragen zich af: wie is de baas bij Ajax?

Het zijn zware tijden voor de Ajacieden Kale en Kokkie. Ajax wint weliswaar van Volendam, maar het ging niet gemakkelijk. Het zorgt ervoor dat Kale en Kokkie zich zorgen maken over de return tegen Napoli aanstaande woensdag. Een coachende Dusan Tadic was een van de beelden die bleef hangen na de overwinning van Ajax bij FC Volendam. Een paar dagen na de wedstrijd vragen Kale en Kokkie zich dan ook af: wie is de baas bij Ajax? Is het Dusan Tadic of Alfred Schreuder?

Lees hier de samenvatting van Volendam – Ajax
jax maakte het zichzelf ontzettend moeilijk tegen FC Volendam. De Amsterdamse formatie kwam op 3-0, waarna de palingboeren terug leken te komen tot 3-3. Die treffer van Henk Veerman werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor Ajax goed weg kwam. Davy Klaassen scoorde diep in blessuretijd, waarna de zege een feit was: 2-4. Ajax begon met dezelfde elf namen als tegen Napoli. Alfred Schreuder koos echter voor een aantal wijzigingen. Zo begon Calvin Bassey als linksback, speelde Daley Blind centraal achterin, stond Steven Bergwijn op 10 en Dusan Tadic was de linksbuiten. Oskar Buur debuteerde in de basis bij FC Volendam, terwijl Bilal Ould-Chikh ontbrak wegens een schorsing. Robert Mühren kreeg direct een grote kans, maar hij vond Remko Pasveer op zijn weg. Hierna werden meerdere mogelijkheden voor Volendam gecreëerd. Het was echter Ajax dat op voorsprong kwam. Steven Berghuis kwam door aan de linkerkant, waarna Brian Plat hands maakte in het strafschopgebied. Dusan Tadic schoot vervolgens de strafschop onberispelijk binnen: 0-1. Dat was zijn eerste van het seizoen. De Amsterdammers bleven hierna de gevaarlijkste ploeg. Mohammed Kudus kreeg een grote kans, maar Filip Stankovic kon redden. Via Gaetano Oristanio was Volendam erg gevaarlijk. Eerst moest Pasveer een kopbal uit het doel houden en even later probeerde de Italiaan een omhaal. Vlak voor de rust kopte Bassey op aangeven van Berghuis de tweede treffer van de middag in het doel: 0-2. Ibrahim El Kadiri zorgde in de tweede helft voor het eerste gevaar. Hij schoot de bal net over het doel. In de tegenstoot was het Berghuis die tot tweemaal gevaarlijk werd. Eerst schoot hij op de paal en enkele minuten later moest Xavier Mbuyamba een inzet van de lijn halen. Stankovic hield zijn ploeg op de been door een inzet van Bassey te keren. De ingevallen Brian Brobbey zorgde wél voor de 3-0 op aangeven van Jurriën Timber. Het duel leek door dit doelpunt beslist, maar niets bleek minder waar. Uit het niets schoot invaller Lequincio Zeefuik namelijk de bal onder Pasveer door en maakte het daarmee weer spannend. Henk Veerman, die ook was ingevallen, kreeg een minuut later een gigantische kans. Hij wipte de bal rakelings voor het doel langs, daar kwam Ajax dus goed weg. Het werd helemaal billen-knijpen voor de Amsterdammers, nadat Carel Eiting scoorde op aangeven van El Kadiri. Henk Veerman scoorde zelfs nog de 3-3, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Een goal van Davy Klaassen maakte aan alle onzekerheid een einde: 2-4. Door de benauwde zege neemt Ajax de koppositie weer over van AZ, terwijl FC Volendam de hekkensluiter blijft. De Amsterdammers spelen woensdag in de Champions League tegen Napoli. Volendam komt vrijdag in actie tegen FC Emmen.
Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch (Grillitsch/73), Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Taylor (Baas/82), Conceição(Conceição/73); Berghuis, Kudus (Brobbey/61), Tadic (Klaassen/61)



AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.