FTX Yeniden Geliyor: Plan Açıklandı! – Uzmancoin ile Kripto Gündemi



FTX Yeniden Geliyor: Plan Açıklandı! – Uzmancoin ile Kripto Gündemi

FTX Yeniden Geliyor: Plan Açıklandı! - Uzmancoin ile Kripto Gündemi

Mekan Sponsoru: CoBAC Workspace
💻 www.cobac.work
📩 [email protected]

Sadece abonelere özel hazırlanan ücretsiz raporları kaçırmayın: https://form.uzmancoin.com

Bizi sosyal medyadan da takip edin, güncel Bitcoin ve altcoin haberlerini kaçırmayın:
Twitter: https://twitter.com/uzmancoin
Facebook: https://www.facebook.com/uzmancoin
Instagram: https://www.instagram.com/uzmancoin
Telegram: https://t.me/uzmancoin

Tüm gelişmelerden, son dakika haberlerinden ve analizlerden anında haberdar olmak için: https://t.me/uzmancoin

Bitcoin ve kripto para haberleri, analizler, yorumlar: https://uzmancoin.com
Bitcoin hesabı nasıl açılır: https://uzmancoin.com/bitcoin-hesap-acma

En büyük sabit coin olan USDT’nin ihraççısı konumundaki Tether 2023 ikinci çeyrek raporunu yayımladı. Şirket 83.2 milyar dolar yükümlülüğe karşılık 86.5 milyar dolarlık varlığa sahip olduğunu açıkladı. Bu rakam ilk çeyrekte 81.8 milyar dolardı. Raporda ayrıca rezervlerin %85’inin de nakit ve nakde eş değer olan varlıklarda olduğu kaydedildi. Şirketin ikinci çeyrekteki kâr oranı ise 850 milyon dolar oldu.

Pazar akşamı hack’lenen Curve Finance’te, havuzlarda kontrolü sağlayan iyi niyetli hacker’lardan bir tanesi 5.4 milyon dolarlık Ether’i protokole kazandırdı. Hacker, diğer saldırgan hacker’lardan önce davranarak fonların kontrolünü ele geçirdi ve iade etti. Bu ödemeyle Curve Finance’te oluşan zarar 52 milyon dolardan yaklaşık 46.5 milyon dolara düşmüş oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, bu kez de HEX kurucusu Richard Heart’ı hedef aldı ve ona dava açtı. 2018’de başlayan ayı sezonunda adını duyuran ve yaptığı marjinal yorumlarla kendinden söz ettiren HEX kurucusunun, kayıtsız şekilde yatırım sözleşmesi satışı yaptığı ifade edildi. Dava dosyasında Heart’ın Finlandiya’da yaşadığı ve 2019’dan 2022’ye kadar olan dönemde yaptığı satışlarla toplamda 1 milyar dolara kadar gelir elde ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz sene kasım ayında iflas eden FTX borsası için yeniden kurulma kararı alındı. İflas yönetimi mahkemeye FTX.com’un yeniden kurulması yönünde bir plan sundu. Yeni kurulacak borsa, ABD dışındaki müşterilere hizmet verecek. Plana göe elinde FTT bulunan kişilerin fazladan bir hakkı bulunmayacak. Alacaklıları değişik gruplara ayıran iflas yönetimi bu konuda da bir yol haritası hazırladı. Plana göre, 3. taraf yatırımcıların desteğiyle FTX yeniden kurulacak ve elde edilen gelirlerin bir bölümü, belli bir sınıf alacaklı grubuna tahsis edilecek.

Florida valisi olmasının yanı sıra, ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkan adayları arasında yer alan Ron DeSantis’ten Bitcoin sözü geldi. Dün yaptığı bir adaylık konuşmasında Biden’ın Bitcoin ve kripto paralara savaş açtığını belirten DeSantis, “Açtıkları bu savaş, ben başkan olduğumda sona erecek” dedi. DeSantis aynı zamanda CBDC’lere karşı duruşuyla da biliniyor.

#bitcoin #ftx #curvefinance #tether #kriptopara #uzmancoin

Comments are closed.