Debian Lépésről-lépésre (DLL) – 02 | A Debian és a Debian Linux



Debian Lépésről-lépésre (DLL) – 02 | A Debian és a Debian Linux

Debian Lépésről-lépésre (DLL) - 02 | A Debian és a Debian Linux

Ebben a részben a Debian közösséggel és az általuk készített Linux operációs rendszerrel foglalkozom. A KÖZÖSSÉGRŐL pár rövid gondolattal emlékezem meg, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a közösség és annak szabályai. Javaslom, hogy minél több mindent olvass el a Debianról, hogy tudd kinek köszönheted azt a nagyszerű terméket, amit a jövőben várhatóan használni fogsz.
A második nagyobb rész a GNU és a Non-Free Linux környezetről, a Debian verziókról, és a szoftvertárolókról és gyűjteményekről szól.

Megismerkedhetsz a Buster, a Bullseye, a Bookworm és a SID fogalmakkal, amelyek a Debian Linux verzióit azonosítják. Megismerkedhetsz a base, a security, az updates és a backports fogalmakkal, amelyek a Debian szoftvertárolóit azonosítják, így a Debian által kezelt több, mint 60 ezer csomagot csoportokba sorolását segítik. Végül de nem utolsó sorban megismerheted a main, a contrib és a non-free fogalmakat, amelyek a csomagokat egy másik dimenzió mentén gyűjteményekbe sorolják.

A videó végén pedig megismerkedhetsz a Debian Download, vagy Debian/CD rendszerével amely a sok-sokféle telepítőkészlet elérhetőségét és letölthetőségét hivatott biztosítani.

Ne feledd a videósorozathoz egy weboldal is tartozik ( http://okis.hu/debian ), amelyen további érdekességeket és jegyzeteket érhetsz el a videóban elhangzottak kiegészítése érdekében.

NE FELEDD! LÉGY AKTÍV! – A tényleges anyagi támogatás mellett fontos, hogy kedveléseddel, megosztásoddal segíts a csatorna népszerűsítésében. A feliratkozással automatikus értesítést kapsz a legújabb videókról. Ha pedig a videó kapcsán véleményed, esetleg kérdésed van, ne fogd vissza magad! Szólj nyugodtan hozzá! Mindössze arra kérlek, hogy véleményedben tanúsíts visszafogottságot! Előre is köszönöm megértésed!

Comments are closed.