Tadic weg bij Ajax: fans en kenners reageren



Tadic weg bij Ajax: fans en kenners reageren

Tadic weg bij Ajax: fans en kenners reageren

Na vijf seizoenen Tadic on Fire is het vuur gedoofd. Ajax en de Servische aanvoerder gaan officieel uit elkaar. Hij zegt dat het zowel voor hem zelf als voor de club het beste is om een nieuwe start te maken. 

Sander Zeldenrijk schreef een boek over het fenomeen Tadic. Hij zegt dat hij toch wel even in de war was toen hij hoorde dat Tadic zou vertrekken. “Natuurlijk wisten we dat dit moment zou komen. Je kan heel weemoedig zijn, maar natuurlijk is er een leven na Dusan Tadic. Maar het is ook een einde van een tijdperk en daar mag je wel even bij stilstaan”, vertelt hij.

Tadic heeft vaker aangegeven dat hij de selectie op dit moment niet goed genoeg vindt. “Ik denk dat deze beslissing op dit moment voor alle partijen op dit moment het beste is”, vertelt Zeldenrijk. “Ik denk dat hij nog graag belangrijk wil zijn in de herfst van zijn carrière. Ajax begint op dit moment helemaal opnieuw. Toch zijn alle fans het niet daar niet helemaal mee eens. “Ik kan me eigenlijk geen Ajax zonder Tadic voorstellen'”, vertelt een fan. “Hij heeft zoveel betekend voor de club en hij is echt een baas in het veld.”

Sinds woensdag speelt zich rond Tadic het een en ander af. De Serviër was die dag niet aanwezig op de eerste training waar de internationals weer aanwezig waren, maar dat zou zijn geweest vanwege privéredenen. Donderdag had hij met directeur voetbalzaken een gesprek van een half uur op De Toekomst en ging vervolgens weer naar huis.

Vanochtend wist Voetbal International te vertellen dat het gesprek tussen Tadic zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic en Mislintat zou zijn gegaan over de ontbinding van het contract van de Serviër. Hij is namelijk niet tevreden over de huidige kwaliteit van de selectie en wil dat er aankopen worden gedaan, terwijl de club juist wil geld zou willen besparen om het misgelopen geld van de Champions League goed te maken.

Tadic een van de grootverdieners bij de club, zou met die reden zijn carrière liever ergens anders vervolgen. Dat kan zomaar bij het Turkse Besiktas zijn. Die naam zingt ook al dagen rond en ze zouden ook al een officieel voorstel hebben neergelegd bij de Servische aanvaller.

Met het vertrek van Tadic komt er een einde aan een tijdperk bij de club. De Serviër wist zich elk jaar de boeken in te schrijven met zijn geweldige resultaten. Hij speelde 241 wedstrijden en daarin maakte hij 105 doelpunten en gaf hij 112 keer een assist. Dat wil zeggen dat Tadic in negen van de tien wedstrijden betrokken is geweest bij een doelpunt.

Wat Tadic betreft is dit overigens geen definitief afscheid, “ik blijf voor altijd Ajacied en hoop in de nabije toekomst in Amsterdam terug te keren in een andere rol, als trainer.” Ajax heeft ook aangegeven dat dit voor hem mogelijk is binnen de club. “De deur blijft wat dat betreft zeker voor hem open staan”, aldus Ajax.



AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.