Dusan Tadic is trots op 100 goals voor z'n 'droomclub' Ajax



Dusan Tadic is trots op 100 goals voor z'n 'droomclub' Ajax

Dusan Tadic is trots op 100 goals voor z'n 'droomclub' Ajax

Ajax heeft in eigen huis gewonnen van Sparta en dat betekent dat Ajax nu tweede staat in de Eredivisie. Na afloop van de wedstrijd verscheen Ajax-trainer John Heitinga in de persruimte van de Johan Cruijff Arena om zijn analyse te geven over wedstrijd. Daarna kwam een zeer trotse Tadic binnenlopen, want die maakte vandaag zijn honderdste goal voor Ajax.

Lees hier de samenvatting van Ajax – Sparta

Dusan Tadic was vandaag de grote man bij Ajax. De aanvoerder was betrokken bij drie van de vier goals van de Amsterdammers. Mede daardoor werd het 4-0 in de Johan Cruijff Arena. Ten opzichte van Union Berlin was Ajax op één plek gewijzigd. Calvin Bassey nam opnieuw plaats op de bank, terwijl Davy Klaassen begon. De middenvelder stond ook aan de basis van het eerste doelpunt. Een voorzet van zijn voet werd door Dusan Tadic achter Nick Olij gewerkt: 1-0. De Spartanen werden gevaarlijk in de tegenstoot via Koki Saito en Tobias Lauritsen. In het resterende deel van de eerste helft was het vooral Ajax dat de klok sloeg. Zo kopte Mohammed Kudus van dichtbij op de lat, voordat Kenneth Taylor 2-0 maakte. Uit een voorzet van Tadic schoot hij snoeihard raak. Steven Bergwijn werd in de slotfase nog twee keer gevaarlijk zonder doel te treffen.
Na de rust kreeg Ajax een penalty. Bergwijn werd gevloerd in het zestienmetergebied, waarna de VAR een strafschop kreeg. Tadic scoorde vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag: 3-0. Dat was zijn 100e doelpunt als Ajacied. De honger van de Amsterdammers was nog niet gestild, want ze gingen naarstig op zoek naar de 4-0. Kudus vond Olij op zijn weg en ook invaller Brian Brobbey delfde het onderspit.
Het was Kudus, die uiteindelijk toch de vierde treffer van Ajax maakte. Dat was de echte beslissing in de wedstrijd. Daarna kwam de zege niet meer in gevaar. Door de driepunter neemt Ajax de tweede plaats over van AZ, dat gisteren verloor van Feyenoord. Vitesse is volgende week de eerstvolgende tegenstander.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Wijndal; Taylor, Berghuis, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn

#Ajax #Heitinga #tadic #ajax



AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.