Dünyada Neler Oluyor? RTX 4060 Ti 4060 ve AMD RX 7600 GPU (YAPAY ZEKA TEHLİKESİ)



Dünyada Neler Oluyor? RTX 4060 Ti 4060 ve AMD RX 7600 GPU (YAPAY ZEKA TEHLİKESİ)

Dünyada Neler Oluyor? RTX 4060 Ti 4060 ve AMD RX 7600 GPU (YAPAY ZEKA TEHLİKESİ)

Selam Dostlar, Teknoloji haberleri ile gündemi başlatalım istedim #gündem #teknoloji #haber
Yapay Zeka Nedir?
Nvidia’ya yeni rakip RX 7600 geldi, RX 7600XT ise yakında sahalarda olacak.
Nvidia RTX 4060 Ti çıktı, RTX 4060 ise yakında gelecek.
DDR5 bellek overclock rekoru kırıldı.
Intel işlemci ve ekran kartı fiyatlarında indirime gitti. Bundle avantajlar var.
ChatGPT ile başlayan yapay zeka trendi Nvidia A100 ve H100 ile devam ediyor.
Geoffrey Hinton AI – yapay zeka fikirleri ve eleştirisi
Çin’de yüksek hesaplama gücü sunan Nvidia yongalara yoğun talep var.

Aslında Dünyanın gündeminde şu anda yapay zeka çok fazla sükse yapmış durumda. Microsoft, google ve bilimum bir sürü firma ai ile alakalı çalışmaları geliştirmeye ve buna daha fazla yatırım yapmaya başladı. Nvidia’nin grafik marketindeki hareketi ise haliyle tavan yapmış durumda. Özellikle A100 ve h100 grafik kartları kurumsal alanda en önemli işleri hızlıca çözmek adına tasarlandı.
Nvidia A100 ve H100, Nvidia’nın sunucu ve veri merkezi alanında kullanılan iki farklı yüksek performanslı işlemcisidir.
– Ampere dektekli A100 yapay zeka ve hesaplama performansını artırmak için özel olarak tasarlanmış gelişmiş bir mimaridir.
– A100, Tensor çekirdekleri olarak adlandırılan özel donanım birimlerine sahiptir. Tensor çekirdekleri, derin öğrenme işlemlerini hızlandırmak için tasarlanmıştır.
– Yüksek bellek bant genişliği: A100, yüksek bant genişliği gerektiren hesaplama işlemleri için optimize edilmiş yüksek hızlı HBM2 (Yüksek Bant Genişliği Bellek) belleklerini kullanır.
– Geniş bellek kapasitesi: A100, 40 GB, 80 GB veya 160 GB olmak üzere farklı bellek kapasitelerine sahip modellerde mevcuttur.

ChatGPT ile başlayan yapay zekâ sohbet robotu ve arama motoru fırtınası bir anda her yeri sardı. Üreticiler gelişmiş sohbet robotları kurabilmek için haliyle r bu alanda iddialı Nvidia’ya yöneldi. Mesela Microsoft Azure bulut işlem altyapısında h100 patlaması yağtı. Bir sürü sanal makine var ve her makinede 8 adet h100 grafik birimi kullanıyor.

Hopper mimarisini temel alan ve yapay zekâ için en gelişmiş hızlandırıcı olarak gösterilen Nvidia H100 karaborsaya düşmüştü. Dostlar Çıkış fiyatı 10000$ ve stok yapmış tipler çılgın gibi eBay üzerinde 40 bin dolara varan fiyatlarla satıyor. Adamlardaki ticarete bakar mısın. Talep cidden yüksek.

Hızlandırma destekli bu kartlar veri analizi gibi işlemlerin yanı sıra hesaplamalarda gerçekten iddialı. Duyduğuma göre çoktan dünyanın her yerinden siparişler geçilmiş ve ve çip fiyatlarını ise %40 artmış durumda. Aslında ekran kartı fiyatlarından geçtiğimiz senelerde yakınırken ilerleyen dönemlerde bu hengame bitmişçesine rahatlayacağımızı sanmıyorum. Elbette bu yongalar bizi pek ilgilendirmiyor ama Çin’İn şu anda bu AI GPU’lar için o kadar büyük bir talebi var ki bir süre sonra talepler de karşılık bulamıyor. Bakalım son kullanıcıya etkisi olur mu pek sanmasam da yine de ekran kartı fiyatları hiç hoşuma gitmiyor.

Peki nedir bu yapay zeka: doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir. Google’dan ayrılan yapay zekanın ‘babası’ Hinton’dan hem öğrenelim hem de adamın eleştirdiği kısımları ele alalım istiyorum.

Kaynak: Nvidia, AMD, Wccftech , videocardz

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://bit.ly/FrekansTVDestek
Discord: https://bit.ly/FrekansDiscord

Frekans’a Abone ol: http://bit.ly/FrekansAbone
Websitemiz: https://pintitavsiyeleri.com/
Dostlar, videoların devamı için like atmayı ve ”Bildirimleri” açarak paylaşmayı unutmayın. Her gün saat 18:00’da görüşelim.

Eski bilgisayarları gördünüz mü? https://bit.ly/2WTOSIX

Beni Takipte Kal!
https://www.instagram.com/dipfrekans/
Soru Sor: https://www.facebook.com/groups/frekansTV/
*Canlı Yayın: https://www.twitch.tv/frekanstv

Kesinlikle İzlemeniz Gereken Eğlenceli Videolarımız!
Çin’den Alınabilecek Ürünler: https://goo.gl/L6LrLV
Son teknoloji: http://bit.ly/2t95HOY
Bilgisayar Toplama: http://bit.ly/2rZQQHs
Taşınabilir Hoparlör: http://bit.ly/2sr0Zj9
Ucuz Klavye ve Ucuz Fare: http://bit.ly/2rjQkBZ

Merhaba, ben Frekans. Son teknoloji ve ucuz teknolojik ürünleri paylaşmayı seviyorum. Çin’den alışveriş yapıp ucuz ürünler ve indirimli bilgisayar parçaları tanıtıyorum. Desteklerinizle Youtube Ailemiz büyüyor. Telefonlar, bilgisayar oyunları, oyun bilgisayarı ve bilgisayar toplama rehberleri ile başladık. Ucuz, ilginç, havalı, oyun, teknoloji, bilgisayar, inceleme, pc, sistem toplama, laptop, monitör, klavye, işlemci, ekran kartı, hoparlör, kulaklık, oyuncu faresi, telefon inceleme konuları ile ilerledik. Teknoloji haberleri, ilginç ürünler, ucuz bilgisayarlar ve ikinci el alışveriş rehberleri ile de siz değerli takipçilerle ilerliyorum.

Comments are closed.