Tadic en Heitinga blikken terug op FC Groningen – Ajax

Tadic en Heitinga blikken terug op FC Groningen - Ajax

Ajax heeft vandaag de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen gewonnen. Het duel zou eigenlijk afgelopen zondag worden gespeeld, maar werd vanwege rookbommen op het veld definitief gestaakt. In de 81 minuten die vandaag werden gespeeld wist Ajax drie keer te scoren en zodoende met 3-2 te winnen.
Omdat het duel afgelopen zondag werd gestaakt in de 9de minuut, waren er nog 81 minuten te spelen vandaag. Ajax besloot geen wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling ten opzichte van afgelopen zondag. Vanaf het eerste fluitsignaal was Ajax fel en goed bij de les en kreeg het gelijk een grote kans voor Steven Bergwijn, die een voorzet vanaf links in de handen van Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh kopte.In de 18de minuut was het wel raak voor de ploeg van John Heitinga. Linksback Owen Wijndal werd gevloerd in het strafschopgebied en Dusan Tadic mocht aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder van Ajax maakte geen fout en schoof de bal beheerst in de hoek voor de 0-1. Toch nam Ajax die voorsprong niet mee de rust in. In de 38e minuut sloegen de Groningers toe via een counter. Eindstation was Florian Krüger, die via de handen van Ajax-doelman Gerónimo Rulli raak schoot en zorgde voor de 1-1 ruststand. Aan het begin van de tweede helft ontsnapte Ajax aan een achterstand. Wederom was Groninger er vandoor in de omschakeling en kreeg Krüger een dot van een kans op zijn tweede treffer. De Duitse aanvaller schoot de bal echter van dichtbij over het doel. Nadat het bekomen was van de schrik kwam Ajax in de 68e minuut weer op voorsprong. Een ragfijne voorzet van Mohammed Kudus werd bij de tweede paal binnengelopen door Brobbey: 1-2 Na de tweede treffer van Ajax was het verzet van Groningen gebroken. Jurrien Timber maakte namens de Amsterdammers nog een derde doelpunt. De centrale verdediger kopte een vrije trap van Tadic in de touwen. FC Groningen zorgde uiteindelijk nog voor een spannende slotfase door de 2-3 te maken. Laros Duarte krulde de bal met veel gevoel langs Rulli. Uiteindelijk hield Ajax in de slotminuten stand en kon het met drie punten huiswaarts keren richting Amsterdam.