FC Groningen – Ajax gestaakt na vuurwerk én fan op veld 14.05.2023



FC Groningen – Ajax gestaakt na vuurwerk én fan op veld 14.05.2023

FC Groningen - Ajax gestaakt na vuurwerk én fan op veld 14.05.2023

FC Groningen – Ajax gestaakt na vuurwerk én fan op veld 14.05.2023.
Wedstrijd FC Groningen-Ajax afgelast door rookbommen
De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in de Eredivisie is vanmiddag gestaakt. Al na 7 minuten werd de wedstrijd om vuurwerk en een supporter op het veld stilgelegd. Kort na hervatting van het spel ging het opnieuw mis met vuurwerk, waarna de wedstrijd definitief werd gestaakt.
Fans van de thuisploeg gooiden in de eerste tien minuten van de wedstrijd meerdere stukken vuurwerk op het veld. Eén supporter rende vervolgens het veld op met een spandoek in zijn hand. Op het spandoek stond een tekst die was gericht tegen het bestuur van FC Groningen. Hij werd kort na zijn actie door enkele stewards overmeesterd.
Daarna werd het spel hervat. Maar al snel ging het weer mis, waarna er definitief een streep door de wedstrijd ging.

Bizar: FC Groningen – Ajax razendsnel gestaakt door rookbommen
De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is zondag al na enkele minuten gestaakt. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de wedstrijd stil nadat er met rookbommen was gegooid. Ook kwam een supporter het veld op.
Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de fans van Groningen zich van hun slechtste kant laten zien. Het kan niet los worden gezien van de sportieve situatie in de Euroborg. De Trots van het Noorden degradeert uit de Eredivisie. Fans hingen ook een spandoek op met de tekst ‘K*nk*rbestuur, rot op’.
De rookbommen werden niet richting de spelers gegooid. Ook de fan die het veld op kwam viel geen spelers aan. Daardoor wordt er na een ‘afkoelingsperiode’ wel weer verder gespeeld.

FC Groningen fans misdragen zich, wedstrijd gestaakt
GRONINGEN – De wedstrijd FC Groningen-Ajax is tijdelijk gestaakt. Bij de eerste corner van Ajax, die door ex-FC Groningen-speler Dusan Tadic zou worden getrapt, werd er vuurwerk op het veld gegooid en betrad een supporter de grasmat van de Euroborg.
Voor aanvang van de wedstrijd maakten de FC Groningen-fans in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk hoe zij over de degradatie van de Trots van het Noorden denken. ’Dit mocht nooit gebeuren. Dit wordt nooit vergeten en vergeven. Fledderus persona non grata. Geen plek meer voor ego en vriendjespolitiek in directie en rvc. Wij zijn de club, wij zijn Groningen,’ stond op spandoeken achter het doel te lezen. Waarna er ’schaam je kapot’ werd gescandeerd.

‘Fans’ van Groningen aangepakt: ‘Totaal anders dan bekertje vreugdebier’
De reacties zijn niet mild na de staking tussen FC Groningen en Ajax. Enkele ‘fans’ van de thuisclub besloten met een van tevoren bedachte actie rookbommen op het veld te gooien. Ook was een veldbetreder te zien met een beledigend spandoek richting het bestuur.

Comments are closed.