Klaassen baalt enorm van verlies bekerfinale



Klaassen baalt enorm van verlies bekerfinale

Klaassen baalt enorm van verlies bekerfinale

Wederom verliest Ajax van PSV, waardoor PSV uiteindelijk de KNVB-beker mee naar Eindhoven neemt. Klaassen en Heitinga verschenen zeer aangeslagen in de persruimte van de Kuip. Klaassen is duidelijk: “Het is gewoon echt een klote zien”, vertelt hij. Ajax verloor van penalty’s, maar Heitinga heeft geen spijt van het niet trainen op penalty’s. “Het blijft een loterij”, vertelt de Ajax-trainer. Ajax zal zich moeten herpakken tegen AZ volgende week zaterdag. “Ik kan je vertellen: ‘verliezen doet pijn”, maar we moeten weer door en dat zal zijn tegen AZ”, aldus John Heitinga.

Samenvatting Ajax – PSV

Het is Ajax niet gelukt om de KNVB-beker te winnen tegen PSV. De reguliere speeltijd gaf geen winnaar na goals van Jarred Branthwaite (eigen doelpunt) en Thorgan Hazard: 1-1. Na strafschoppen werd het 3-2 voor PSV, Fabio Silva scoorde de beslissende penalty. De bekerfinale (een herhaling van vorig jaar) kende een zeer mat begin. Het duurde daarom ook lang, voordat het eerste gevaar werd gesticht. Davy Klaassen kreeg een duw en stortte ter aarde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Dennis Higler ging hier niet in mee. Even later kwam Ajax goed weg, nadat Yohan Bokayoko de bal naast het doel schoof. Daarvoor was een gevaarlijke voorzet van Jordan Teze al weggegleden door Jorge Sánchez. De Eindhovenaren kregen de grootste mogelijkheid door een fout van de Amsterdammers. Klaassen verloor de bal aan Joey Veerman en hij stuurde Guus Til weg. De middenvelder faalde echter een op een met Geronimo Rulli. Uit het niets nam Ajax de leiding op slag van rust. Dusan Tadic gaf diep op Steven Bergwijn, waarna zijn schot over de lijn verdween via Jarred Branthwaite: 1-0. Devyne Rensch was een vraagteken voor de bekerfinale en was niet fit genoeg om te starten. Hij kwam na de rust meteen erin. De rechtsback zag dat Ajax snel opnieuw niet mocht klagen. André Ramalho schoot raak uit een corner, maar stond dik buitenspel. De Amsterdammers zagen dit als waarschuwing en gingen vol op zoek naar de 2-0. Brian Brobbey kreeg daar een uitgelezen kans op. Hij omspeelde doelman Joël Drommel en schoot vol met links op de binnenkant van de paal. Extra zuur was dat PSV hierna op 1-1 kwam. Xavi Simons gaf de bal voor en Thorgan Hazard tikte binnen. Na knullig balverlies van Edson Álvarez kon Simons Ajax nog meer pijn doen. De Amsterdammer vond echter Rulli op zijn weg, die knap redde. Er volgde daardoor een verlenging, waarin Branthwaite een goede grote kans creëerde. De verdediger schoof de bal echter voorlangs. Strafschoppen moesten uiteindelijk de doorslag geven. Dusan Tadic en Thorgan Hazard scoorden hun penalty, waarna Brian Brobbey (hoog over), Andre Ramalho (redding Rulli), Jurrien Timber (lat) en Ibrahim Sangaré (paal) misten. Via Mika Godts en Anwar El Ghazi werd het 2-2. Edson Álvarez schoot op Drommel. Fabio Silva scoorde vervolgens wel.
Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez (Rensch/46), Timber, Álvarez, Hato (Wijndal/75); Grillitsch (Bassey/68), Klaassen (Vos/115), Tadic; Berghuis (Conceicao/75), Brobbey, Bergwijn (Godts/115)

#ajax #heitinga


AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.