Kale & Kokkie zien matig Ajax winnen vanuit de skybox



Kale & Kokkie zien matig Ajax winnen vanuit de skybox

Kale & Kokkie zien matig Ajax winnen vanuit de skybox

Altijd al willen ervaren hoe het is om een Ajax-wedstrijd samen met Kale en Kokkie te bekijken? Dan is dit jouw aflevering.  De oer-Ajacieden zijn uitgenodigd om Ajax – Emmen te bekijken vanuit een prachtige skybox. Helaas was de wedstrijd zeer matig, maar toch hebben de mannen er een mooie avond van gemaakt. Het was niet de avond van sprankelende aanvallen, maar vooral van stroef voetbal. “Waar zijn de één-tweetjes”, vraagt Kale zich af. Kokkie snapt op zijn beurt weer niks van de intensiteit van Ajax. “Je zou denken dat die gasten er op klappen, je wilt toch tweede worden”, aldus Kokkie. Uitgerekend Jorge Sánchez had een zeer belangrijke rol voor Ajax tegen FC Emmen. De rechtsback maakte een goal en gaf een assist. “Dat zegt alles over deze wedstrijd”, vertelt Kale teleurgesteld na de wedstrijd. De gele kaart voor Álvarez was voor Kale en Kokkie ook een domper. De verdediger kwam na een half uur stevig in en kreeg daarvoor alweer zijn tiende gele kaart van dit Eredivisie-seizoen. Daardoor mist hij de topper tegen PSV. “Hoe krijg je het voor elkaar op die plek”, zegt Kokkie boos. Kale is duidelijk: “Dit is ook een fout van Heitinga om hem op te stellen”. Uiteindelijk wint Ajax 3-1 onder toeziend oog van Kale en Kokkie. Volgende week staat de belangrijke pot tegen PSV op het programma. “Dat is de wedstrijd om het Champions League  voetbal”, zegt Kale. 

Lees hier de samenvatting van Ajax – Emmen

Jorge Sánchez had een zeer belangrijke rol voor Ajax tegen FC Emmen. De rechtsback maakte een goal en gaf een assist. Mede daardoor werd het 3-1 in de Johan Cruijff Arena. In de wetenschap dat PSV had gewonnen van FC Volendam, wist Ajax dat het moest winnen van FC Emmen. De Drentenaren kregen echter de eerste grote kans. Jeremy Antonisse stuurde Richairo Zivkovic (oud-Ajax) weg. De spits werd gestuit door doelman Geronimo Rulli. De Amsterdammers grepen daarna de bezoekers bij de keel en lieten niet meer los. Eerst kreeg Jurrien Timber twee kansen kopte eerst in de handen van doelman Mickey van der Hart en schoot daarna over. Het was Jorge Sánchez, die Ajax op voorsprong zette uit een corner: 1-0. De Mexicaan was aangever bij de 2-0. Ditmaal scoorde Steven Bergwijn. Tussendoor had Edson Álvarez geel gepakt, waardoor hij geschorst is tegen PSV volgende week.Na een paar speldenprikjes van Ajax bracht Antonisse de spanning terug in de wedstrijd. Hij werkte een voorzet achter Rulli na een voorzet van Ole Romeny. Trainer John Heitinga was niet tevreden en wisselde Bergwijn voor Brian Brobbey. De aanvaller probeerde Van der Hart van afstand te verschalken, zonder succes.
Dusan Tadic bracht Ajax in de slotfase Ajax in veilige haven. Francisco Conceição was ingevallen en gaf af op Tadic: 3-1. De stand veranderde niet meer. Door de overwinning neemt Ajax weer de tweede plek over van PSV. Dat is ook de eerstvolgende tegenstander van de Amsterdammers. Álvarez zal er in ieder geval niet bij zijn, wegens zijn gele kaart.
Opstelling Ajax: Rulli; Sanchez, Timber, Álvarez, Hato (Baas/70); Grillitsch, Taylor (Conceicao/70), Klaassen (Vos/89); Berghuis, Tadic, Bergwijn (Brobbey/61)

#ajax #championsleague #emmen #kale #kokkie


AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Comments are closed.