Kale & Kokkie zijn strontchagrijnig na gelijkspel Ajax



Kale & Kokkie zijn strontchagrijnig na gelijkspel Ajax

Kale & Kokkie zijn strontchagrijnig na gelijkspel Ajax

Het gezegde is na regen komt zonneschijn, maar nadat het flink heeft geregend bij Ajax, lijkt het erop dat er weer een storm aankomt. Want Ajax wint niet van Go Ahead Eagles, waardoor het kampioenschap nog verder weg is dan het al was. Vanzelfsprekend zijn Kale en Kokkie strontchagrijnig deze maandag. Ze snappen niet dat Ajax het wederom niet kan opbrengen tegen een kleine club uit de Eredivisie. Kale heeft zelfs geen zin meer in de halve finale van de beker aanstaande woensdag tegen Feyenoord. “Ze moeten gewoon niet in die bus stappen woensdag”, zegt hij boos.Het lijkt erop dat de laatste wedstrijden van Ajax vooral gaat om de tweede plek: een strijd waar Kale en Kokkie niet bepaald naar uitkijken. Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk is het volgens de mannen echt tijd dat Edwin van der Sar uit zijn ‘ivoren toren’ komt. En dan het liefst aanschuift bij Kale en Kokkie om tekst en uitleg te geven.

Samenvatting Go Ahead Eagles – Ajax
Ajax is er niet in geslaagd te winnen van Go Ahead Eagles. Het eindigde in De Adelaarshorst 0-0. Voor de vierde competitiewedstrijd op rij wonnen de Amsterdammers niet van Go Ahead. Koploper Feyenoord kan later deze middag profiteren. Ajax begon met drie wijzigingen in de basisopstelling tegen Go Ahead Eagles. Eén van de nieuwelingen was Davy Klaassen. De middenvelder kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar mikte naast. Het eerste gevaar van de Deventenaren kwam na balverlies op het middenveld van Ajax. Go Ahead kwam er razendsnel uit via Isac Lidberg en Finn Stokkers, hij vond keeper Geronimo Rulli op zijn weg. Brian Brobbey, een andere nieuwe naam, had in de tegenstoot kunnen scoren. Uit een moeilijke hoek schoot hij op doelman Jeffrey de Lange. Mohammed Kudus dacht na een halfuur zijn twaalfde treffer binnen te koppen, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Dat oordeel bleef staan na inmenging van de VAR. Vlak voor de rust kwam – niet voor het eerst – Go Ahead er gevaarlijk uit op de counter. Edson Álvarez greep op tijd in. Na de rust kwam Ajax nauwelijks tot grote kansen. Davy Klaassen zorgde pas in de zeventigste minuut voor het eerste schot op doel. Het lukte de Amsterdammers niet om de Deventenaren kapot te spelen. Go Ahead vocht voor iedere meter en hield het compact. Trainer John Heitinga probeerde nog iets te forceren en liet Owen Wijndal en Steven Bergwijn invallen. Die wissels leverden niet het gewenste schokeffect op. Jurrien Timber had in de slotfase een vrije kop kans, maar zijn kopbal miste de kracht. Een symbolische weergave van de wedstrijd. Daarna bleef de thuisploeg goed verdedigen en kon Ajax’ laatste troef, Lorenzo Lucca, het resultaat niet meer veranderen. Door het gelijkspel neemt Ajax weliswaar de tweede plek van PSV weer over, maar kan Feyenoord het gat vergroten naar acht punten. De koploper speelt vanaf 14.30 uur tegen Sparta Rotterdam. Komende woensdag is Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker de tegenstander van Ajax.
Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez (Lucca/87), Timber, Álvarez, Baas (Wijndal/69); Taylor, Berghuis (Conceicao/80), Klaassen; Kudus, Brobbey (Bergwijn/69), Tadic

#ajax #kale&kokkie #heitinga #feyenoord


AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5p n

Comments are closed.