Ubuntu 18.04 Kurulum Rehberi



Ubuntu 18.04 Kurulum Rehberi

Ubuntu 18.04 Kurulum Rehberi

Monster dizüstü bilgisayara Linux dağıtımı Ubuntu’nun son sürümünü kurup bu şekilde kullanıp kullanamayacağımıza bakıyoruz: https://www.technopat.net/2018/06/27/ubuntu-18-04-kurulum-rehberi/ Kurulan, kurulmayan farklı dağıtımlar ve güncellenmesi gereken yerleri görüyoruz.

04:18 – Ubuntu kurulumuna başlıyoruz
07:58 – Ubuntu’yu boot sıralamasında yukarı almak

İnceleme videomuz: https://www.technopat.net/2018/05/30/monster-tulpar-t5-v18-1-incelemesi/

Bazı dağıtımlar henüz 8. Nesil için hazır değil, bazıları için ise donanım üreticilerinin ayrı sürücü sağlaması gerekiyor. Sİstemde CPU, GPU, RAM, her şey yerli yerinde ancak özellikle dizüstü bilgisayarlarda dokunmatik pad gibi bileşenlerde üretici sürücüsü gerekiyor. Yani ekran kartı sürücüsü kısımları nispeten kolay.

İleri seviyedeyseniz kimi bileşen için kendiniz çözüm üretmelisiniz. Bir yere kadar kurmak ve kullanmak mümkün. Biz de deneyimimizi ve yaşadıklarımızı bu videoda sizlerle paylaştık. Gelişecek çok yer olduğunu gördük. Ancak bilgisayarın odak noktası bu olmadığı için hepsini doğal karşıladık. Oyuncu bilgisayarlarında Wİndows 10 tavsiye etmeyi sürdürüyoruz, ancak değişik denemelere ve sizden gelen sorulara da her zaman açığız.

Comments are closed.