Heitinga geeft Ajax 'onvoldoende' tegen Union Berlin

John Heitinga vindt dat Ajax goed is weggekomen met het gelijkspel tegen Union Berlin. Hij geeft zijn ploeg dan ook een ‘onvoldoende’. Ajax heeft volgende week in Berlijn nog alle kans op de achtste finale in de Europa League, maar moeten volgens de Ajax-trainer dan wel veel beter spelen dan ze vandaag deden.

Samenvatting Ajax – Union Berlin
In de play-offs van de Europa League heeft Ajax thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Union Berlin. Ondanks veel balbezit konden de Amsterdammers vooral aanvallend geen potten breken. Aanvallend zwak Union Berlin werd gevaarlijk via een afstandsschot van Jerome Roussillon dat net naast ging. In de ontzettend statische eerste helft gebeurde er verder weinig. Ajax creëerde geen enkele doelpoging. Na rust kwam het duel meer op gang. Brian Brobbey leek één op één richting de Duitse goals te gaan, maar Union Berlin-keeper Frederik Ronnow was alert. Aan de andere kant was Ajax-keeper Gerónimo Rulli twee keer belangrijk. Met twee fraaie reddingen wist hij een tegentreffer te voorkomen. In de 65e minuut leek Morten Thorsby de bezoekers op voorsprong te schieten, maar de goal werd afgekeurd vanwege hands. In de laatste tien minuten van de wedstrijd leek Ajax wat meer aan te zetten, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Donderdag 23 februari om 21.00 uur is de return in Berlijn.
Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal (Brobbey/46); Álvarez, Taylor, Berghuis; Kudus, Tadić, Bergwijn (Klaassen/75).