Kale & Kokkie blijven realistisch na winstpartijen Ajax

Kokkie is nog steeds op vakantie, dus moet Kale voor nog een keertje het alleen doen tijdens een aflevering van Kale en Kokkie. De kale Ajaxfan is duidelijk over de wedstrijd: “Het was een draak van een eerste helft”. Toch weet Ajax met 3-1 te winnen van RKC. Gelukkig is Kale niet helemaal alleen deze aflevering, want Kokkie maakt speciaal voor de cameraman en Kale een video vanuit België over Ajax. Ook hij blijft sceptisch over het succes van Ajax. “Het lek is nog niet boven”, vertelt hij naast een rivier in België. Daarnaast is Kokkie ook duidelijk over de fitheid van Bergwijn: “Het is gewoon een spierblessure”. Kale denkt dat Bassey binnenkort in de basis zal verschijnen bij Ajax. Dat betekent dat er mogelijk slecht nieuws komt voor Taylor of Klaassen, want dat betekent dat Álvarez weer naar het middenveld doorschuift. Ook gaat Ajax het donderdag opnemen tegen het Duitse Union Berlin in de Europa Leauge. Kale weet het zeker: Ajax gaat stunten en gewoon winnen.

Lees hier de samenvatting van Ajax – RKC
Ajax heeft de eerste wedstrijd van John Heitinga in de Johan Cruijff Arena weten te winnen. De oefenmeester wist de wedstrijd na een achterstand om te draaien en kijkt nu voorruit naar het Europa League-duel tegen Union Berlin. Steven Berghuis was met een assist opnieuw belangrijk en maakte een bijzonder moment mee tijdens het juichen. De Amsterdammers moesten een achterstand na de rust ombouwen en deden dat met drie doelpunten. Heitinga begon de wedstrijd met één aanpassing in vergelijking tijdens het bekerduel met FC Twente. Steven Bergwijn was niet fit genoeg voor de wedstrijd en daarom begon Francisco Conceição in de basis elf. Ondanks de absentie van Bergwijn op links, koos Heitinga toch voor Dusan Tadic in de spits.
De wedstrijd werd geopend met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De F-side begon daarna met het toezingen van Heitinga met het nummer ‘Oh Johnny’ van Tante Leen. De eerste gevaarlijke actie van de wedstrijd was voor RKC. De spits van de Waalwijkers kreeg in de tiende minuut een één op één kans met Geronimo Rulli en wipte hem langs de doelman, Edson Álvarez kon de bal nog voor de lijn weghalen. Of de goal überhaupt zou tellen was nog maar de vraag, in de herhaling leek het randje buitenspel. Daarna was het Ajax dat tot twee keer aan toe dicht bij een goal was. Steven Berghuis gaf een bal richting de penaltystip, maar Davy Klaassen kon er net niet aan komen. Berghuis zelf was een minuut later ook dicht bij een doelpunt. Na een combinatie met Mohammed Kudus schoot Berghuis vanaf de rand van de zestien naast. Het openingsdoelpunt viel daarna wel aan de kant van RKC. De Waalwijkers speelden in de zeventiende minuut met gemak door de verdediging van Ajax, Mats Seuntjes kon vervolgens in het zestienmetergebied de bal makkelijk achter Rulli schuiven. De Amsterdammers probeerden daarna door de verdediging van RKC te breken, maar wisten steeds net niet het eindstation te bereiken. Met een ruststand van 0-1 was er voor de ploeg van Heitinga werk aan de winkel.
In de start van de tweede helft gooide Heitinga het roer om met twee wissels. Brian Brobbey en Calvin Bassey kwamen in het veld voor Klaassen en Conceição. De wissels wierpen meteen hun vruchten af. Nadat de keeper in eerste instantie een schot van Berghuis pakte, stond Brobbey klaar om de bal in het doel te tikken. Ajax stond daarmee weer snel in de tweede helft op gelijke hoogte met RKC. Het beeld van de eerste helft ging na de gelijkmaker nog niet weg. De Waalwijkers stonden met het volledige team te verdedigen en de Amsterdammers probeerden daar doorheen te komen. Ajax begon steeds meer de druk op te voeren in de zoektocht naar de voorsprong. In de 64e minuut was Kudus dicht bij, maar de paal stond in de weg. Een paar minuten later kon Brobbey bijna zijn tweede van de wedstrijd maken, maar kopte na een slim balletje van Tadic over. Kudus schoot de 3-1 in de 81e minuut binnen en de Arena zong Heitinga uit volle borst weer toe. Ajax wist uiteindelijk in de tweede helft te winnen van RKC en hield met een 3-1 overwinning de punten in Amsterdam. Het gat met eerste plaats Feyenoord blijft daardoor drie punten. donderdag speelt Ajax weer thuis in de Johan Cruijff Arena. Voor de Europa League komt Union Berlin op bezoek, de huidige nummer twee van de Bundesliga. Het duel begint om 18.45 uur.