Java Πολυμορφισμός σε 6 λεπτά(Polymorphism)



Java Πολυμορφισμός σε 6 λεπτά(Polymorphism)

Java Πολυμορφισμός σε 6 λεπτά(Polymorphism)

Ο Πολυμορφισμός στην Java αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμού και όμως αρκετά άτομα τον υπεραναλύουν. Ο Πολυμορφισμός στην Java χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, την Υποσκέλιση Μεθόδων(Method Overriding) και την Υπερφόρτωση Μεθόδων(Method Overloading).

Για να κατανοήσουμε τον Πολυμορφισμό πρέπει πρώτα να μάθουμε τι ακριβώς σημαίνει. Ο Πολυμορφισμός αποτελεί σύνθετη λέξη από τις λέξεις “πολύ” + “μορφές”. Έχουμε λοιπόν πολλές “μορφές” για “κάτι” στο πρόγραμμά μας.Γενικά ο Πολυμορφισμός σε συνδυασμό με την Κληρονομικότητα μας βοηθά να προγραμματίσουμε για το γενικό αντί του εξειδικευμένου.
Η Υποσκέλιση Μεθόδων αφορά την επανα-υλοποίηση της μεθόδου μίας υποκλάσης, την οποία μέθοδο προφανώς έχει κληρονομήσει απο την υπερκλάση της.
Η Υπερφόρτωση Μεθόδων από την άλλη μεριά,αφορά το γεγονός ότι μέσα στην κλάση μας μπορούμε να έχουμε παραπάνω από δύο μεθόδους με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετική υπογραφή.
Και οι δύο αυτές κατηγορίες δίνουν την αίσθηση ότι στο πρόγραμμα για την ίδια οντότητα(για μία μέθοδο) έχουμε πολλές υλοποιήσεις, πιο σωστά πολλές “μορφές”.

Connect with me
Instagram: https://www.instagram.com/_dflorian_/
Github: https://github.com/dflorian251/
Personal Page: https://dflorian251.github.io/
Discord: dflorian

#tutorial #java #ελληνικά #προγραμματισμός #αρχάριοσ #programming #greek #coding #oop

Comments are closed.