SQLite3 & DB BROWSER for SQLite KURULUMU ve KULLANIMI (YENi)



SQLite3 & DB BROWSER for SQLite KURULUMU ve KULLANIMI (YENi)

SQLite3 & DB BROWSER for SQLite KURULUMU ve KULLANIMI (YENi)

– SQLite, OPEN SOURCE, C/C++ programlama dilleriyle geliştirilmiş server için ayrı yazılım ve yapılandırma ihtiyacı olmayan, bir SQL veritabanı motorudur.

– SQLite’ı 2000 baharında, General Dynamics için Amerika Birleşik Devletleri Donanması ile sözleşmeli olarak çalışırken tasarladı. Hipp, güdümlü füze avcılarında hasar kontrol sistemi için kullanılan, orijinal olarak HP-UX’i bir IBM Informix veritabanı arka ucuyla kullanan bir yazılım tasarlıyordu. SQLite bir Tcl uzantısı olarak başladı.

SQLite’ın tasarım hedefleri, programın bir veritabanı yönetim sistemi kurmadan veya bir veritabanı yöneticisi gerektirmeden çalıştırılmasına izin vermekti. Hipp sözdizimi ve anlambilimini PostgreSQL 6.5’inkilere dayandırdı. Ağustos 2000’de, gdbm (GNU Veritabanı Yöneticisi) tabanlı depolama ile SQLite’ın 1.0 sürümü yayınlandı. SQLite 2.0, gdbm’yi özel bir B ağacı uygulamasıyla değiştirerek işlem yeteneği ekledi. Kısmen America Online tarafından finanse edilen SQLite 3.0, uluslararasılaştırma, bildiri yazımı ve diğer önemli geliştirmeleri ekledi.

2011 yılında Hipp, SQLite veritabanlarına bir NoSQL arayüzü (JSON ile ifade edilen belgeleri yönetmek) ekleme ve gömülebilir bir belge odaklı veritabanı olan UnQLite’ı geliştirme planlarını duyurdu. [16]

SQLite, Kongre Kütüphanesi tarafından kullanılması onaylanan veri setlerinin uzun süreli depolanması için önerilen dört formattan biridir. [17] [18] [19]

– DBBROWSER ise SQLite tablo yönetim aracıdır. Burada tablo oluşturma ve düzenleme işlemleri kolaylıkla yapılabilir. DB Browser (DB4S), yüksek kaliteli, görsel, açık kaynaklı bir araçtır.(Alintidir)

-21. YÜZYILIN EN SEKSİ MESLEĞİ DATA SCIENTIST : https://www.youtube.com/watch?v=T5NsDIXBLTg
VERİ BİLİMİ VE VERİ İŞLEME PYTHON PANDAS :https://www.youtube.com/watch?v=ZujaJgPpwOU
YAPAY ZEKA MÜHENDİSLİĞİ: https://youtu.be/4p9xbNI1pdg
PYTHON’da WEB SCRAPING ve DATA PARSER Olayları | ÖRNEK PROJE: https://youtu.be/PWNjEv1nn1E

VS 2019 MVC – ENTITY FRAMEWORK- ÖRNEK PROJE: https://youtu.be/fsrhOzKbwD0 #Sqlite #Python #Library #Dataparser

Comments are closed.