BEKER WEDSTRIJD FEYENOORD – AJAX 28 OKTOBER 2015 DE HELE WEDSTRIJD



BEKER WEDSTRIJD FEYENOORD – AJAX 28 OKTOBER 2015 DE HELE WEDSTRIJD

BEKER WEDSTRIJD FEYENOORD - AJAX 28 OKTOBER 2015 DE HELE WEDSTRIJD

Meer leuke video’s zien? Abonneer je dan snel (kleine moeite toch?)! Oh ja en vergeet niet een duimpje omhoog te doen als je deze video leuk vind!

Feyenoord heeft in eigen huis de eerste Klassieker van dit seizoen gewonnen. De Rotterdammers troefden Ajax in extremis af in de meeslepende derde ronde van de KNVB Beker: 1-0.

Door het thuisvoordeel, de schat aan ervaring van spelers als Eljero Elia, Dirk Kuyt, het spitsenprobleem van Ajax en de vermoeiende Europese campagne van de Amsterdammers was Feyenoord op voorhand de lichte favoriet. Die rol maakte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst pas na rust waar. Met een bijzonder gelukkige afloop als hoogtepunt.

Voorzichtig veldspel

In een voorzichtige eerste helft had Ajax het betere van het spel. De talenten van trainer Frank de Boer waren in staat verder vooruit te voetballen dan Feyenoord, dat niet en groupe druk durfde te zetten. Tot veel kansen leidde het overwicht van de Amsterdammers trouwens niet. Alleen Viktor Fischer was er op aangeven van de goed spelende Daley Sinkgraven dichtbij. Hij stuitte echter op een zeer alerte Kenneth Vermeer.

Het tegenvallende aantal kansen werd overigens wel gecompenseerd door een weergaloze sfeer in De Kuip, waar voor het eerst sinds 1996 de Klassieker in het donker werd gespeeld.

Feyenoord vecht terug

Na de thee waren de rollen precies omgedraaid: nu werd Ajax teruggedrongen door Feyenoord, in plaats van andersom. Maar ook nu bleven de grote kansen uit, omdat de eindpass ontbrak, maar ook omdat er over de gehele linie on-Nederlands goed werd verdedigd.

Alleen Simon Gustafsson mocht nog ruiken aan een treffer. Hij kreeg de bal van Michiel Kramer, maar de Zweeds schoot hopeloos naast met zijn rechter chocoladebeen.

Eigen doelpunt Veltman

Precies op het moment dat iedereen al met zijn hoofd bij de verlenging zat, viel in de allerlaatste seconde alsnog de beslissing. Joël Veltman kreeg een vrije trap ongelukkig op zijn been, waarna de bal op wonderbaarlijke wijze in het eigen doel rolde. Daarmee won de gelukkigste en plaatst Feyenoord zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Welkom op het YouTube Kanaal van Alles Over Voetbal Inside. Hier vind je alle afleveringen en meer van Voetbal Inside!

Neem even een kijkje op de website: http://www.allesvoetbalinside.nl

Like ons op Facebook: https://www.facebook.com/allesovervoetbalinside

Comments are closed.