PHP neden kötü? Yaşama sebebin ne? Rest API, PWA, WebAssembly, SAP



PHP neden kötü? Yaşama sebebin ne? Rest API, PWA, WebAssembly, SAP

PHP neden kötü? Yaşama sebebin ne? Rest API, PWA, WebAssembly, SAP

Cumartesi günleri yaptığım canlı yayınları, hızlı tüketilebilir boyutlarda kesip tekrar sizinle paylaşıyorum. #nesorarsan1dakika video serimizde, pek çok konuyla ilgili bana yöneltmiş olduğunuz soruları 1 dakika içerisinde cevaplandırıyorum. Detaylar aşağıda.

Rest API’nin amacı nedir? Herkes anlatıyor ama doğru düzgün anlaşılır anlatan yok. Fetch yapabilmek için mi Rest API oluştururuz? (00:01)

PHP’ye neden kötü deniliyor? (01:10)

1 Yıllık DBA’yım. Çalıştığım şirkette bana yol gösteren kimse yok, DBA+Linux ve Pyhton’da Spaghetti yazabiliyorum. Backend’e geçmek istiyorum ne yapmalıyım? (01:50)

Node.js’te get-post istekleri için veya diğer veritabanı işlemleri için ne gibi güvenlik önlemleri almalıyız? (02:25)

Server Side Rendering(NuxtJs) yapmak SEO için çok mu önemli? (02:48)

1 Yıldır yazılımcı olarak çalışıyorum. Aynı anda kendimi nasıl geliştirmeliyim? Başkalarının nasıl kod yazdığını görünce kendimi çok eksik hissediyorum. (03:16)

Geliştiricinin kendi biriktirdiği para ile bir startup’ı yürütmesi sizce mümkün mü? (03:56)

PWA hakkında ne düşünüyorsunuz? (04:30)

Çok araştıran detayları öğrenmeye çalışan biriyim ama işe gelince sıkılıyorum araştırdığım zamanki zevki alamıyorum ne önerirsiniz? (05:07)

Reduce, map, filter fonksiyonlar çok popüler ama bildiğimiz for loop hep daha performanslı, o zaman neden herkes bu fonksiyonları kullanmayı tavsiye ediyor? (05:46)

WebAssembly geleceği hakkında ne düşünüyorsun. Bence işletim sistemleri artık gerçekten Chrome OS gibi falan olacak artık (06:32)

Yazılımda bana keyif veren alanlarla ilgilenmeyi seviyorum mesela yeni ve ilginç browser API. Çevremdekiler saçma buluyor yanlış mı sizce? (07:24)

Artık mimarilerden DevOps’a her alanı bir noktada bilmek gerekiyor. Ek olarak bir çok farklı tool var. Bu büyümeye en hızlı şekilde nasıl adapte olabiliriz? (08:19)

Neden yaşıyoruz? Senin yaşama sebebin ne? Yatağından ne çıkartıyor seni? (09:07)

MongoDb 4 ile gelen transactions yapısı hakkında ne düşünüyorsun? İki mikro servisin birbirine bağlı olduğu durumlarda rollback mekanizmasını nasıl kurdun? (09:58)

SAP danışmanının iyi para kazandığı söyleniyor bu konuda ne düşünüyorsun? (10:56)

“Bazı sitelerin algoritma soruları verip 4 kazık soruyu 3 saatte cevaplamamızı bekliyor ve yapamıyorum bu aşamadan öteye gidemiyoruz maalesef” (11:19)

Bootcamp hakkında ne düşünüyorsunuz? (12:12)

Backend ile DevOps, network işleri hangi noktada ayrılmalı? (13:15)

Programlama dilinde beğendiğiniz ama JavaScript’te olmayan hangi programlama dili özelliğini JavaScript’te olmasını isterdiniz? (13:38)

Ömer Akçay’a ve Furkan Cesur’a videodaki emekleri için teşekkür ederim.

Daha fazla içerik için https://www.nimble.dev/ ziyaret edebilirsiniz.

Comments are closed.