Alkalmazásközpontú NoSQL adatbáziskezelés tanfolyam Redis és MongoDB használatával



Alkalmazásközpontú NoSQL adatbáziskezelés tanfolyam Redis és MongoDB használatával

Alkalmazásközpontú NoSQL adatbáziskezelés tanfolyam Redis és MongoDB használatával

Ismerd meg a nem-relációs adatbázisok (NoSQL) működését, és tanulj meg Electron alapú alkalmazásokat készíteni a Redis és a MongoDB segítségével!

Minden információ ezen a linken:
https://cubixedu.com/hu/alkalmazaskozpontu-nosql-adatbaziskezeles-redis-es-mongodb-hasznalataval/

=== Mit nyújt a képzés? ===

Elsajátítod a NoSQL megközelítéseket és két konkrét nem-relációs adatbázis rendszer, a kulcs-értékpár-alapú Redis és a dokumentum-alapú MongoDB gyakorlati alkalmazását

Egy közös adatbázisokra épülő Electron alapú csevegő alkalmazást fogsz elkészíteni, mely szemléltetni képes az adatbázisok integrációját és főbb képességeit

A megszerzett gyakorlati tudás segítségedre lesz alkalmazásaid tervezése, és akár önálló konfigurációja és integrációja során is

=== Miért érdemes belevágnod? ===

Napjainkra egyre több új technológia jelenik meg, ami kiegészíti vagy akár kiváltja a régebbi, jól bevált, közismert megközelítéseket. Ilyen volt a nem-relációs, vagyis NoSQL adatbázisok és módszertanok megjelenése és elterjedése is.

Típusai között megjelentek a kulcs-értékpár alapú, a dokumentum-alapú, az oszlop-alapú vagy a gráf-alapú adatbázisok és konkrét implementációik, melyek szakítottak a hagyományos tábla alapú adatbázis megközelítésekkel.

A NoSQL alapú megoldások kiemelten támogatják az elosztott, skálázható és replikált működést, viszont tipikusan kevésbé támogatják az összetett lekérdezéseket és az ACID működést.

A Redis adatbázist használja többek között a Twitter és a Snapchat, míg a MongoDB adja a Forbes és a Toyota adatbázis szolgáltatását. Az Electron keretrendszer pedig számos népszerű alkalmazás alapját biztosítja, például a Discord, Teams, Skype stb.

=== Kinek ajánlott? ===

A képzés érdekes kitekintést nyújt azoknak, akik eddig csak tradicionális adatbázisokat használtak pl. SQL lekérdezésekkel dolgoztak és gyakran szembesültek az esetleges hátrányokkal, rugalmatlanságokkal.

Érdekes lehet azon fejlesztők számára is, akik szeretnék alkalmazni/átismételni HTML, CSS, JavaScript ismereteiket egy adatbázis alapú alkalmazás fejlesztése során.

Összetettebb rendszerfejlesztés esetén pedig lehetőség nyílik a megismertek integrálására a technológiai stackbe (pl. MEAN = MongoDB, Express.js, Angular/React és Node.js)

Azoknak is szól, akik eddig autodidakta módon tanultak, de most szeretnének megbízható forrásból, rendszerezett formában szert tenni egy magabiztos, gyakorlati tudásra.

=== Milyen tudásra teszel szert ezen a képzésen? ===

– Nem-relációs adatbázisok elméleti alapok, hasonlóságok és különbségek
– Redis bevezetés, parancsok, kipróbálás, telepítés
– MongoDB bevezetés, parancsok, kipróbálás, telepítés
– Csevegő alkalmazás fejlesztése

A pontos tematikát ezen a linken találod:
https://cubixedu.com/hu/alkalmazaskozpontu-nosql-adatbaziskezeles-redis-es-mongodb-hasznalataval/

=== Ki lesz mindebben oktatód és mentorod? ===

Sik Dávid – Oktató @BME-VIK, Database administrator @HFA, Okleveles mérnökinformatikus, Okleveles mérnöktanár. 10+ éve oktat a BME Villamosmérnöki és Informatikai karán olyan tantárgyakat, mint pl. Digitális technika, Adatbáziskezelés, Szkript nyelvek, Mobil- és webes szoftverek, Üzleti intelligencia. Több mint 5 éves Database Administrator tapasztalattal rendelkezik.

Minden fontos információ árról, tanfolyam indulási időpontokról és jelentkezésről ezen a linken:
https://cubixedu.com/hu/alkalmazaskozpontu-nosql-adatbaziskezeles-redis-es-mongodb-hasznalataval/

#nosql #tanfolyam #mongodb #redis #database