Dünyanın En Güçlü Mini Bilgisayarı Olabilir Mi? Oyunlarda Nintendo ve Steam Deck Rakibi El Konsolu



Dünyanın En Güçlü Mini Bilgisayarı Olabilir Mi? Oyunlarda Nintendo ve Steam Deck Rakibi El Konsolu

Dünyanın En Güçlü Mini Bilgisayarı Olabilir Mi? Oyunlarda Nintendo ve Steam Deck Rakibi El Konsolu

Selam dostlar, Dünyanın En Güçlü Mini Bilgisayarı Olabilir Mi? Oyunlarda Nintendo ve Steam Deck Rakibi El Konsolu Asus ROG ALLY Acaba nasıl?

Giriş 0:00
Tasarım 0:35
Hoparlör Kalitesi 2:55
TD2 3:14
CyberPunk 3:31
Diablo IV 4:44
CS:GO 5:27
Assasin’s Val 6:17
Performans 7:20
Hitman 8:23
Konsol Güncelleme ve Arayüz 9:00
Genel 10:00

Mini sistemlerde tercih edilebilecek en güçlü işlemcilerden biri olan Ryzen Z1 extreme 8 çekirdek 16 izlekle geliyor ve 4nm fabrikasyon sürecinden çıkmış. Ek olarak 5.1 GHz hızlar vaat ediyor. Düşük TDP değerini de unutmayalım. Önbellek değerli tabi ki bir x3d işlemci gibi değil, ayrıca desteklenen teknolojiler de masaüstü kanadı ile farklılık gösterebilir sonuçta el konsolu için üretilmiş bir işlemci. Cihazı steamdeck ile kıyaslamaya gerek bile duymuyorum. Çünkü mimari olarak daha fazlasına sahibiz. watt başına performansta Rdna3’ü es geçemem. Cinebench tekli ve çoklu işlem performansı ile geekbench i de yansıtacağım. Ek olarak dünya geneli performansı da gayet iyi diyebilirim. Beni şaşırtmayı başardı.

RDNA 3 mimarili grafik kartımız 12 çekirdek barındırıyor. directx 12 performansı bize açıkça şunu söylüyor ben rx 560 dan daha iyiyim, rx 570 kadar olmasa da iş görebilirim. Yani siz bu konsolda lol, dota, cs:go, valorant gibi oyunları 1080p yüksek detay rahatlıkla oynarsınız. İş cyberpunk ve last of us’a geldiğinde düşük ayarlarda denenebilir. Lakin örnek oyunlara göre fps değerlerini de ekrana yansıtayım.

Özellikle hitman 3’te çok şaşırdım 1080p yüksek detay ve ışın izleme açık en azından akıcı bir performans verebildi. ışın izleme kapalı özel ayarla 100 kareye kadar çıkabilirsiniz.

Geldik freesynch premium özellikli ekrana 500 nits parlaklık gündüz de otobüste yolculuk yaparken cihazı cazip kılıyor. Gerçekten canlı diyebilirim. Lakin aşırı yüksek parlaklıklarda mavi gibi renkler hafif doğallığını yitiriyor. Lakin genel olarak renklerdeki o soft dokunuş hoşuma gitti diyebilirim. Panelin keskinliği ortalama düzeyde, fakat performansı gerçekten iyi. Tepkiler hızlı ve Dünyanın ilk windows tabanlı oyun el bilgisayarı olarak lansedilen cihazın 120 Hz sunması da gayet iyi. Genelde telefonlarda mobil oyun oynayanlar 60-90 arasında gezip duruyordu. Bu çıtayı daha da rekabetçi oyunlarda yükseltecektir.

Asus armory crate uygulamasında yapabilecekleriniz, tek tıkla güncelleme, oyun kütüphanesi ve sistemin çalışma modlarını ayarlama. Mesela ister turbo istersen de manuel olarak donanım ve fana müdahale edebiliyorsun. Adaptörle kullandığında elbette otomatik turbo moduna alıyor ve gücünü etkiliyor. Ek olarak ekrandaki kolay ayar menü tuşu ile de hemen hemen her şeyi kontrol edebiliyoruz. Sistem durumu, ek ayar menüleri, parlaklık, ses ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi koymuşlar. Ekran kartı belleğini 4 yad a 8 olarak da belirleyebiliyorsun. Lakin içerisinde 16 yerine 32 gb ddr5 6400 olsaydı gpu için 8’i seçerdim. Bu arada otomatik bende AMD süper çözünürlük aktifti, fsr ayarı da gördüm. Ek olarak cihazı ilk aldığınızda abi ben buna nasıl steam atacağım diye düşünmenize de gerek yok kocaman en çok kullanılan uygulama alanı koymuşlar. Epic games bile yükleyebilirsin. 3 aylık ücretsiz gamepass bile var.
Mesela tuşları ayarlama gücü eklemeleri de ekstradan hoşuma gitti.

Bellek performansı ve ssd performansını da ekrana yansıtalım. gen4 desteklenmesine rağmen SSD performansımız elbette 4000 ve üzerini bizlere sunmasa da iş görür diyebilirim.

ELeştirebileceğim kısım c tipi bağlantıda dosya aktarırken stabilite kayboluyor. Sabit minimum 400 ile taşıdığım aynı dosya 150-600 arasında gidip geldi. SOn güncelleme ile biraz düzeltmiş olsalar da yolu var.

UHS 3 yerine 2 girişi ile geliyor 300 mb/s lere kadar destekliyor, ben 190 gördüm. İyi bir sd kart ile fazlasıyla yeter. Bence medya ve ufak çaplı render işlerini de bu cihazla halledebilirsiniz.

Ek olarak windows arayüzü iyi olsa da hafif bir hantallık da yok değil. birden fazla uygulama açtığımda ufak tefek gecikmeleri hissetmiyor değilim. Bu elbette windows ile alakalı.

Aslında cihazla alakalı anlatılabilecek çok detay var ama sizleri de sıkmak istemiyorum, web cam olmasını çok isterdim. Bence ayrı bir deneyim yaşatırdı. pd 3.0 hızlı şarj ve hdmi 2.0 desteği, ekstra bluetooth ve wifi 6e imkanları ile birlikte aksesuarlar işin rengini elbette değiştiriyor. RTX 4090 bağlayıp 4k oyun bile oynayabiliyorsun. Bu muhabbeti çok sevdim.

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
https://bit.ly/FrekansTVDestek
Discord: https://bit.ly/FrekansDiscord

Frekans’a Abone ol: http://bit.ly/FrekansAbone
Websitemiz: https://pintitavsiyeleri.com/
Dostlar, videoların devamı için like atmayı ve ”Bildirimleri” açarak paylaşmayı unutmayın. Her gün saat 18:00’da görüşelim.

Eski bilgisayarları gördünüz mü? https://bit.ly/2WTOSIX

Beni Takipte Kal!
https://www.instagram.com/dipfrekans/
Soru Sor: https://www.facebook.com/groups/frekansTV/
*Canlı Yayın: https://www.twitch.tv/frekanstv