'Bij Ajax is het standaard gezeik met de spelersbus' | Cor Potcast



'Bij Ajax is het standaard gezeik met de spelersbus' | Cor Potcast

'Bij Ajax is het standaard gezeik met de spelersbus' | Cor Potcast

Strak, nat en kort gemaaid. Dat is hoe we het het liefste hebben. Sorry Arno, we weten hoe je denkt, maar het gaat bij ons over de grasmatten van de stadions in Nederland. En niet alleen de grasmatten komen aan bod, nee, vandaag maken we een tourtje langs alle facetten van het stadion die wij als voetballers meemaken.

We beginnen echter met een rondje vakantie voor Verhaar. Hij blijkt het niet helemaal te hebben met de zon. Beter te zeggen, helemaal niet. Fockert blijkt het tegenovergestelde te zijn van Jan Joost van Gangelen en op deze manier zijn we weer helemaal bijgepraat.

We vinden het daarnaast belangrijk om deze aflevering aandacht te schenken aan hoe je omgaat als er iemand in je omgeving kanker krijgt. We merken als voetballers, als mannen, dat er amper over gepraat wordt. En dat is een vaker voorkomend probleem. Weet jij ook niet precies hoe je daarmee moet omgaan, of wat je precies kan zeggen. De websites https://kanker.nl en https://kanker.nl/naasten kunnen je helpen. Deze sites zijn mede mogelijk gemaakt door KWF.

Het hoofdonderwerp dan, stadions. Er is een route die de spelers afleggen. Die begint bij de spelersbus, naar de kleedkamer, langs de catacomben en eindigt op het veld. Wat is fijn? Wat is minder fijn? En zijn er trucjes om je meer ‘thuis’ te voelen? Het gaat van de beruchte ArenA-bocht tot een hard kerntje bij Telstar. Prima aflevering dus!

Veel luisterplezier!

Het afsluitende nummer van deze week is Ballad of a thin man van Bob Dylan! https://www.youtube.com/watch?v=we37yX3zpKA
Tot de volgende!

De aanraders
Fock: De NPO-serie Rutger en de nationalisten
https://www.npo3.nl/rutger-en-de-nationalisten/09-05-2023/POW_05652734
Vriends: De strandtent Pele Surf Shack in Hoek van Holland
https://pelesurfshack.nl/
Verhaar: De film I’m not there over Bob Dylan
https://www.vprogids.nl/cinema/films/film~3225753~i-m-not-there~.html

Donderdag 24 augustus gaan we, in samenwerking met Haagsch College, het Oude Luxor in Rotterdam in om vooruit te kijken naar het voetbalseizoen! Kaartjes kopen kan hierrrrr!
https://www.luxortheater.nl/programma/6162/De_Grote_Vooruitblik_op_het_Seizoen/De_Cor_Potcast_LIVE

Kleedkamer 1
De eerste digitale kleedkamer ter wereld. De plek om input te geven voor afleveringen, de plek waar twee keer per week een extra mini-aflevering beschikbaar komt en de plek waar je de mogelijkheid hebt om samen te komen met trouwe luisteraars. Af en toe een column van Fockert, een achter de schermen fotootje van Vriends en Verhaar op speeddial. Kost wat wisselgeld, maar dan heb je ook wat! Lid worden? https://www.levellr.com/communities/corpotcast

Social Media
Volg ons ook op Twitter en Instagram
Volg ook onze afspeellijst op Spotify