Asus ProArt Z790-CREATOR WIFI / Core İ9 13900K / GSKILL 32GB (2×16) Ripjaws S5 DDR5 6000MHz CL36 Ram



Asus ProArt Z790-CREATOR WIFI / Core İ9 13900K / GSKILL 32GB (2×16) Ripjaws S5 DDR5 6000MHz CL36 Ram

Asus ProArt Z790-CREATOR WIFI / Core İ9 13900K / GSKILL 32GB (2x16) Ripjaws S5 DDR5 6000MHz CL36 Ram

ProArt logoZ790-CREATOR WIFI
ProArt Z790-Creator WiFi, 16+1 eşli güç aşaması, DDR5, PCIe 5.0 ve Thunderbolt™ (USB4® uyumlu), WiFi 6E, 10 Gb ve 2.5 Gb Ethernet’in de dahil olduğu ışık hızında bağlantı seçenekleriyle en yeni 13 ve 12.nesil Intel® Core™ işlemcilerin performansını en üst düzeye çıkararak üreticileri güçlendiriyor.

Thunderbolt™ 4 Bağlantı Noktaları (USB4® Uyumlu)
Tüm içerik üretim cihazlarınıza bağlanan ve 40 Gbps çift yönlü veri aktarımı sağlayan iki USB4® bağlantı noktasıyla yaratıcılığa giriş yapın. Yüksek renk doğruluğuna sahip bir 8K ya da iki adet 4K monitör ile yaratıcı işlerinizi daha da öteye taşımak için harici ekran kartınızı arka giriş/çıkış panelinde bulunan dahili DisplayPort girişine bağlayın ve Thunderbolt 4 bağlantısı aracılığıyla video çıkışını yönlendirin.

WiFi 6E
Yerleşik WiFi 6E teknolojisi yeni kullanılmaya başlayan 6 GHz bandından yararlanıyor. 5 GHz bandından üç kata kadar daha yüksek bant genişliği sunan ve yedi adede kadar 160 Hz bandıyla son derece yüksek kablosuz ağ hızları elde eden bu teknoloji, kalabalık ağlarda kapasiteyi ve performansı geliştiriyor.

10 Gb ve 2.5 Gb Ethernet
Çift Ethernet bağlantı noktası, 2.5 Gb Enternet ile yayın veya yükleme yapmak ve 10 Gb ile gelişmiş veri derlemesi ve güvenliği sunan yerel ağa bağlı depolama (NAS) için aynı anda yüksek hızlı veri aktarımları sağlıyor.

Pcie 5.0 Genişletme Yuvaları
X16 genişletme yuvalarının ikisi de uyumlu cihazlara 64 Gb/s varan inanılmaz hızlar sağlamak için PCIe 5.0 desteğine sahip. Yuvalar, devasa ekran kartlarının ağırlığını taşıyabilmek için SafeSlot sabitleme braketleri ile korunuyorlar. Ayrıca Q-Release düğmesi sayesinde üst yuva kolaylıkla açılabiliyor.

Ultra Hızlı M.2 Depolama
Bu anakart, inanılmaz bir performans artışı için NVMe® SSD RAID desteğine ve 22110 boyutlu cihaz alabilen dört adet PCIe 4.0 M.2 yuvasına sahip. Maksimum iki adet PCIe 4.0 depolama cihazıyla RAID yapılandırması oluşturarak en yüksek veri aktarım hızlarının tadını çıkarın.

Usb Cihazlarını Hızlı Şarj Edin
Quick Charge 4+ Özellikli USB 3.2 Gen 2×2 Ön Panel Bağlantısı
USB 3.2 Gen 2×2, yapılan veri aktarımlarının hızını 20 Gbps maksimum hıza ulaştırıyor. Bu başlık ayrıca 6 pimli bağlantı noktasına takılı PCIe güç kaynağı kablosu kullanarak grafik tabletinizi veya mobil cihazınızı 60 watt’a kadar hızlı şarj edebilen Quick Charge 4+ teknolojisi barındırıyor.

Sağlam Güç Tasarımı
16+1 Eşli Güç Aşaması
70A için derecelendirilen bu güç aşamaları, yüksek ve alçak taraf MOSFET’leri ve sürücüleri tek bir pakette birleştirerek en yeni 13th ve 13.Nesil işlemciler için güç ve verimlilik sunuyor.

AI Hız Aşırtma
Hız aşırtma ayarları yapmak şimdi eskisinden de hızlı ve akıllı. ASUS AI Hız Aşırtma özelliği, işlemciyi ve soğutma sistemini algılayarak her sistem için en uygun yapılandırmayı belirliyor ve sınırları zorluyor. Algılanan değerler otomatik olarak etkinleştirilebilir veya ileri denemeler için referans alınabilir.

Bellek
DDR5’in Tüm Potansiyelini AEMP II ile Açığa Çıkarın
ASUS Enhanced Memory Profile II, PMIC kısıtlı bellek modülleri için sunulan özel bir aygıt yazılımı özelliğidir. AEMP II, CPU ve bellek modülünün sisteminizdeki bellek yongalarını eğitme becerisine dayanmaktadır. Bu aygıt yazılımı, performansı zahmetsiz şekilde ortaya çıkarabilen optimize bir saat hızı sunuyor.​

Esnek bir eğitim metoduyla oluşturulan AEMP II, yalnızca belleği temel ayarların üzerine ayarlamakla kalmıyor aynı zamanda sistem çalışmasının kararlılığını da korumayı kolaylaştırıyor. İster giriş seviyesi modüllerinden en iyi şekilde faydalanın isterseniz de yüksek hızlı bir kiti üstün performans için ayarlayın.

Intel Core i9 13900K Soket 1700 13.Nesil 3GHz 36MB Önbellek 10nm İşlemci

En Çok İhtiyaç Duyduğunuz Alanda Üstün Performans
Oyun tutkunu, içerik üretici, yayıncı veya günlük kullanıcı olmanız fark etmeksizin istediğiniz yerde ihtiyacınız olan performansa ulaşın.

Bugüne Kadar Geliştirdiğimiz En Hızlı Çip ile Daha Fazlasını Başarın
Performans Hibrit Mimarisini Geliştirme
13. Nesil Intel® Core™ işlemciler, Intel® Thread Director ile akıllı bir şekilde yönlendirilen iş yükleri ile birlikte, sekiz adede kadar Performance-core (P-core) ve 16 adede kadar Efficient-core (E-core) çekirdekleri sayesinde performans hibrit mimarisini1 geliştiriyor2.

Modern Oyun Deneyimi İçin Tasarlandı
En yeni oyunları oynarken maksimum performansın yanında diğer iş yüklerinin de üstesinden gelebilecek özelliklere sahip olmak isteyen oyuncular için tasarlanmıştır. Yeni 13. Nesil Intel® Core™ işlemcili bilgisayarlar, hepsini mümkün kılıyor.

Üstün Yaratıcılık Deneyimi
13. Nesil Intel® Core™ işlemci ailesi daha hızlı P-core ve daha fazla E-core çekirdekleri ile DDR4/DDR5 ve PCIe 4.0/5.0 desteği sunar. Bu sayede çoklu görev yürütme ve yapılandırılabilirlik için seçenekler sunan bir platform sağlar.

Günlük İşleriniz İçin Özelleştirin
13. Nesil Intel® Core™ işlemciler, performans özelleştirmelerinde en iyisi için yüksek derecede esnek mimari ve sektör lideri araçlar sunar.